Kombi servisi

Mimaroba Kombi Servisi

Mimaroba, emlak ve rehber sayfalarında marinası, sahil kafeleri ve Büyükçekmece plajına yakınlığıyla tanıtılan kıyı mahallelerinden biri. Denize yakın her yerde olduğu gibi burada da tuzlu hava, ısıtma sisteminin görünmeyen bir etkenidir. Mimaroba kombi servisi için çağrı bıraktığınızda bu yüzden cihazın iç sağlığının yanı sıra dışında kalan bağlantılara da bakıyoruz.

Mimaroba'da sık gördüğümüz durumlar

Deniz kenarındaki mahallelerde balkon ya da dış cepheye açılan kombi bağlantıları, tuz ve nem nedeniyle iç mekândakilere göre daha hızlı yıpranır. Gaz ve su vanalarında sertleşme, baca terminalinde kabuklaşma, elektrik soketlerinde oksitlenme yaygındır. Bunlar tek başına arıza sayılmaz ama zamanla cihazı durdurabilir.

İlanlarda gördüğümüz kadarıyla mahallede çok katlı sitelerin yanında az katlı yapılar da var. Üst katlardaki dairelerde su basıncı düşüklüğü, giriş katlarda ise nem sorunu daha sık gündeme gelir. Yoğuşmalı cihazlarda atık su hortumu ve sifon, tuzlu havada kolayca tıkanır; kombi hata verip kapanıyorsa ilk bakılacak yer burası olur.

Sahile yakın evlerde ayrıca yaz sonu ile ilk soğuk arasındaki dönem kritiktir. Deniz kenarında ev sahibi çoğu zaman yazı dışarıda geçirir, camlar ve balkon kapıları açık kalır; kombi uzun süre çalışmaz, bağlantılarda nem birikir. İlk yakmadan önce bu birikimi temizlemek sorunsuz bir başlangıç sağlar.

Balkona çıkıp bakılacaklar

Kombi dışarıda ya da balkonda ise, ısıtma sezonu öncesi şu kontrol işinize yarar:

  • Baca terminalinin etrafında kabuklaşma, tuz izi ya da kuş yuvası olup olmadığına bakın.
  • Gaz vanasının kolu rahat dönüyor mu? Sertse zorlamayın, bize bildirin.
  • Kombinin elektrik fişinde kararma ya da nem izi var mı?
  • Cihazın altındaki bağlantılarda yeşil ya da beyaz iz olup olmadığına bakın.

Bunlardan birini görürseniz fotoğraf çekip gönderebilirsiniz. Bu noktaların hepsi bakım sırasında temizlenir ve gerekirse değiştirilir.

Pas, yeşil iz ve beyaz toz: bağlantılar ne anlatır?

Deniz kenarındaki evlerde bağlantı noktalarında yeşilimsi oksit ya da beyaz tuz izi görmek normaldir ama göz ardı edilmemelidir. Yeşil iz bakır boruda oksitlenmenin, beyaz toz ise nemin buharlaşıp tuz bıraktığının işaretidir. Altında ince bir damlama olabilir.

Bu tür izleri silmek yetmez; nereden geldiğini bulmak gerekir. Genellikle conta yıpranmıştır ve tek bir parça değişimi yeterlidir. İz birden fazla bağlantıda görülüyorsa boru bağlantı hattının yenilenmesi gündeme gelir, bunu da fiyat ve gerekçesiyle sizinle konuşarak yaparız. Fotoğraflayıp bize gönderirseniz önceden fikir verebiliriz.

Hizmet verdiğimiz çevre

Mimaroba'nın çevresinde aynı ilçedeki Sinanoba, Pınartepe ve Atatürk Mahallesi mahallelerine servis veriyoruz. Radyatör sorunları için petek temizliği, ilçe genel hizmetleri için Büyükçekmece kombi servisi sayfasını kullanabilirsiniz.

Kısaca Mimaroba

  • İlçe: İstanbul, Büyükçekmece.
  • Konum: rehber sayfalarında kıyı mahallesi olarak tanımlanıyor; marina ve sahil kafeleri anılıyor.
  • Yapı: ilanlarda hem çok katlı siteler hem az katlı yapılar.
  • Çevre: Büyükçekmece plajına yakın.

Sıkça Sorulan Sorular

Kombimin yanında beyaz toz birikiyor, nedir bu?

Genellikle nemin buharlaşıp bıraktığı tuz ya da kireçtir. Altında ince bir sızıntı olabilir; bağlantının değişmesi gerekebilir. Fotoğrafını gönderebilirsiniz.

Mimaroba'ya aynı gün gelebiliyor musunuz?

Yoğunluğa göre. Telefonda saati net söyleriz; ısıtması tamamen kesilen evlere öncelik veririz.

Yoğuşmalı kombim hata veriyor, nedeni ne olabilir?

Atık su hortumunun tıkanması, baca bağlantısı ya da sensör olabilir. Sıfırlamadan önce kodu not edin.

Mimaroba kombi servisi randevusu için 0212 550 13 43 veya 0542 502 13 73 numaralarını arayabilir, WhatsApp üzerinden yazabilir ya da servis formu ile talebinizi iletebilirsiniz. Gaz kokusu alırsanız vanayı kapatıp havalandırın ve 187'yi arayın.