Basın Sitesi resmî bir mahalle adı değil; haritalarda konut blokları olarak işaretlenen bir sitenin ve çevresinin bilinen adı. Adres kayıtlarında çoğunlukla Bahçelievler Mahallesi altında görünüyor, satılık daire ilanlarında ise Soğanlı ve Siyavuşpaşa tarafıyla birlikte anılıyor. Biz bu çevredeki evlere kombi arızası, yıllık bakım ya da petek şikâyetiyle yerinde gidiyor, işe cihazın başında arıza tespitiyle başlıyoruz. Basın Sitesi kombi servisi için randevuyu telefonla ya da WhatsApp'tan alabilirsiniz.
Konumu tarif etmek için en kolay referans raylı sistem: M3 hattındaki İlkyuva durağı haritada yaklaşık 600 metre ötede görünüyor, aynı hatta Haznedar ve Yıldıztepe de var; Umut Caddesi üzerinde de "Basınsitesi" adını taşıyan bir otobüs durağı bulunuyor. Haznedar istasyonu, M3'ün Bakırköy Sahil uzantısıyla Mart 2024'te hizmete girdi.
Basın Sitesi'nde sık gördüğümüz durumlar
Site düzeninde yapılmış konut bloklarında kombi sorunlarının bir kısmı cihazdan değil, binanın ortak sistemlerinden gelir. Bu tip yapılarda sık görülen birkaç durum şunlar:
- Üst katlarda basınç dalgalanması. Yüksek katlarda şebeke ya da hidrofor basıncı düşük kalınca kombinin ibresi 1 barın altına iniyor, cihaz sürekli su eklemenizi istiyor. Sorun çoğu zaman dolum vanasında değil, binanın su basıncında.
- Yoğuşmalı cihazın gider hattı. Görece yeni bloklarda yoğuşmalı kombi yaygındır. Yoğuşma suyunu tahliye eden hortum ya da sifon kirlenince cihaz hata verip kapanabilir.
- Ortak şaft ve havalandırma. Birden çok dairenin bağlandığı baca şaftlarında, havalandırma menfezi kapatıldığında yanma havası yetersiz kalır ve ateşleme sorunları başlar.
Bunların hiçbiri her binada görülmez; ama bir sitede aynı sorun iki üç komşuda birden çıkıyorsa kaynağın ortak sistemde olma ihtimali yüksektir. Teknisyen bunu cihazı açmadan önce baca ve basınç kontrolüyle ayırt eder.
Yıllık bakımda bu bloklarda şunlara bakıyoruz: ateşleme ve iyonizasyon elektrodunun durumu, ikinci eşanjörün (sıcak su tarafı) kireçlenmesi, genleşme tankının ön basıncı, pompanın çalışma sesi ve devri, üç yollu vananın geçişleri, baca bağlantısı ve varsa baca gazı değerleri. Yoğuşmalı bir cihazda ayrıca sifonun içi açılıp temizlenir. İşlem bittiğinde bulduklarımızı ve değiştirilmesini önerdiğimiz bir parça varsa nedenini anlatırız; parça değişimi ancak sizin onayınızla yapılır. Sitenin ortak sistemini önce ayırır, sonra Basın Sitesi kombi tamiri için dairenizdeki cihaza bakarız; yönetimle konuşmanız gerekirse bunu da söyleriz.
Randevudan önce siteyle ilgili hazırlık
Sitelerde en çok zaman kaybettiren konu girişlerdir. Güvenlik teknisyenin adını ve saatini isteyebilir, otopark içeri kabul etmeyebilir. Randevuyu verirken şunları hazır tutmanız işi hızlandırır:
- Blok, kat ve daire numarasını telefonda net söyleyin; güvenliğe önceden haber verin.
- Kombinin ekranındaki hata kodunu veya uyarıyı fotoğraflayıp WhatsApp'tan gönderebilirsiniz.
- Cihazın çevresini boşaltın; kombi dolap içindeyse kapaklarını açık bırakın.
- Cihaz yeniyse faturayı ve garanti belgesini bulundurun; bu belge, işlemin garanti kapsamında kalıp kalmayacağını netleştirmemizi sağlar.
- Kombi yan yana birden çok dairede aynı anda arıza veriyorsa, komşularınızın da durumunu öğrenip bize söyleyin; ortak şaft sorunu şüphesi tespiti kısaltır.
Bakım ya da tamir için kombi bakımı ve kombi tamiri sayfalarındaki adımlara göz atabilir, yazılı talep için servis formunu doldurabilirsiniz. Telefonla ulaşmak isterseniz 0212 550 13 43 ya da 0542 502 13 73 numaraları haftanın her günü açık.
Zamanlama konusunda küçük bir not: site bakımları çoğu zaman kış başında toplu yapılır ve takvim hızla dolar. Bakımı eylül ya da ekim başında planlarsanız hem randevu bulmak kolaylaşır hem de ilk soğukta sürpriz yaşama ihtimaliniz azalır. Bina yönetimi toplu bakım düzenliyorsa, daireniz için ayrıca isteyeceğiniz kontrolleri (yoğuşma gideri, basınç ölçümü) önceden bildirmeniz yeterli.
Hizmet verdiğimiz çevre
Basın Sitesi'nin çevresinde anılan Soğanlı ve Siyavuşpaşa mahallelerinde de aynı ekip çalışıyor; şehir içi trafiğe bağlı olarak bu üç bölge arasında geçiş yapabiliyoruz. İlçe geneli için Bahçelievler kombi servisi sayfamıza, eski tesisatlı evler için petek temizliği sayfasına bakabilirsiniz.
Kısaca Basın Sitesi
- Resmî mahalle değil; harita kayıtlarında konut blokları olarak geçen site ve çevresi.
- Adres kayıtlarında Bahçelievler Mahallesi, ilanlarda Soğanlı ve Siyavuşpaşa çevresi.
- Ulaşım: M3 hattında İlkyuva ve Haznedar istasyonları; Umut Caddesi'nde Basınsitesi otobüs durağı.
- Avrupa Yakası'nda, E-5 ile D-100 arasında kalan ilçe sınırları içinde.
Sıkça Sorulan Sorular
Basın Sitesi'ne aynı gün gelebiliyor musunuz?
Gün içindeki yoğunluğa göre değişir; her çağrıda aynı gün söz veremeyiz. Isıtması tamamen kesilen ve sıcak suyu olmayan evleri öne alıyoruz, diğer talepler için telefonda gerçekçi bir saat aralığı veriyoruz.
Site yönetiminden izin almam gerekir mi?
Bu sitenin kuralına göre değişir. Bazı yönetimler ziyaretçi ve teknisyen kaydı ister. Randevu verirken güvenlik görevlisine haber vermeniz, kapıda beklemeyi önler.
Yoğuşmalı kombim için yıllık bakım gerekli mi?
Evet, yılda bir bakım önerilir. Yoğuşmalı cihazlarda eşanjör temizliğinin yanında yoğuşma suyu gider hattının da kontrol edilmesi gerekir; tıkanıklık cihazı durdurabilir.
Kombim garantideyse sizi çağırabilir miyim?
Biz markadan bağımsız bir özel servisiz, üreticinin yetkili servisi değiliz. Garanti süresi devam eden cihazlarda üretici garantisi bozulmasın diye önce yetkili servise başvurmanızı öneririz.
Basın Sitesi kombi servisi randevusu için 0542 502 13 73 numarasını arayabilirsiniz.
